Her alanda idare edilememek bu olsa gerek

Memleketimizdeki siyasi idarecilerin başarısızlıklarına kültür-sanat ve bilim alanlarındaki idarecilerimiz de katıldı.
Türkiye'de bilim ve teknolojiyi teşvik etme, yönlendirme ve popülerleştirmeyi amaçlayan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın "ilgili" kuruluşlarından, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu yani kısaca TÜBİTAK, Lise 12. sınıf öğrencisi İlayda Şamilgil'in "Sıvılardaki Su Oranını Mıknatısla Ölçebilen Ucuz, Hızlı ve Taşınabilir Bir Sistem" adlı projesini dereceye almamıştı.
Fakat İlayda, Polonya'da bu yıl 22'ncisi düzenlenen 80 ülkenin katıldığı "First Step to Nobel Prize in Physics" adlı yarışmaya katılmış, fizik alanında dünyanın en prestijli fizik proje yarışması olarak kabul edilek yarışmanın dünyaca ünlü akademisyenlerinden oluşan jürisinden tam puan alarak dünya birincisi oldu.
Ve şimdi de NASA'nın Mars'a giden roketlerle ilgili bir projesinde yer alacak.
Haberin detaylarını http://www.sozcu.com.tr/2016/egitim/tubitak-magduru-ilayda-nasa-proje-ekibine-secildi-1037921/ adresinden okuyabilirsiniz.
Bir diğer konu da şu;
Malumunuz, geçtiğimiz günlerde 88. Oscar adayları açıklanmıştı.
Türkiye doğumlu yönetmen Deniz Gamze Ergüven'in ilk uzun metrajlı filmi Mustang, Fransa'nın "En iyi yabancı film" dalında Oscar adayı oldu.
'Mustang', bir Karadeniz kasabasında büyükanneleriyle yaşayan beş yetim kız kardeşin ayakta kalma mücadelesini anlatıyor. Peki içinde tek kelime Fransızca geçmeyen, Türkiye'yle ilgili bir öykü anlatan ve Türk oyuncuların yer aldığı, Deniz Gamze Ergüven'in yönettiği 'Mustang' neden Fransa adına Oscar'a yollandı?
'Mustang', Türkiye'de de Oscar adayı olmak için başvurmuştu. Ama Türkiye'deki seçici kurul geçen yıl Venedik Film Festivali’nde Jüri Özel Ödülü'nü kazanan Kaan Müjdeci imzalı ‘Sivas’ı Oscar’a yollamaya karar verdi. Bu nedenle 'Mustang' Türkiye adına Oscar adayı olamadı. Bu konuda sahipsiz kaldığını düşünen yönetmen Ergüven daha önce verdiği bir röportajda "‘Mustang’, Fransa-Almanya-Türkiye ortak yapımı bir film. Her ülke kendi aday adayını belirliyor. Filmimi Fransa’nın yaptığı gibi Türkiye de seçebilirdi" de demişti.
Bu haberin de detaylarını http://t24.com.tr/haber/mustang-neden-turkiyeden-aday-olmadi,324204 adresinden inceleyebilirsiniz.
Problemli idarecilerimiz bu kafayla daha çok Nobel, Oscar ya da uluslararası başarı getiren çalışmaları baltalayacaklar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Online ticaret, Doğu ve Batı Almanya'da farklılık gösteriyor

Almanya'daki online şirketlerin çoğu Batı bölgelerinde, Kuzey Ren Vestfalya'da (yüzde 22) ve Bavyera'da (yüzde 17) bulunuyor. Sa...

Popüler Yazılar